Helft van de bedrijven wil meer flexwerkers

Bijna de helft van de bedrijven in Nederland verwacht de komende twee jaar meer flexwerkers aan te nemen. Een op de drie bedrijven verwacht minder met vaste contracten te gaan werken. Dat blijkt uit een onderzoek dat Ecorys heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.
De afgelopen twee jaar hebben bedrijven in alle sectoren als zij nieuwe mensen aannamen, relatief veel flexwerkers aangenomen. De belangrijkste reden daarvoor is dat als er dan even wat minder werk is, deze medewerkers niet hoeven te worden doorbetaald. 1 op de 4 bedrijven werkt met zzp’ers, bijna 1 op de 3 bedrijven werkt met uitzendkrachten, bijna 9 op de 10 bedrijven hebben tijdelijke werknemers in dienst en 1 op de 10 bedrijven betaalt een deel van de werknemers uit via een payroll-constructie, waarbij de werknemers officieel in dienst is van een ander bedrijf.
Bron: Elsevier

Welkom op de nieuwe site

Door de explosieve groei is Best Deal bv uitgegroeid van een lokaal uitzendbureau naar een totaalaanbieder van personeelsdiensten. Dit gaat natuurlijk samen met een fris uiterlijk in de vorm van een nieuwe website. Houd hier de nieuwste ontwikkelingen in de gaten en vraag vrijblijvend informatie aan!